Doplnky k plesovým šatám

Základom úspechu je vhodne zladiť doplnky s vybranými plesovými šatami. Pod plesové spoločenské šaty voľte kvalitnú spodnú bielizeň.Topánky by mali byť rovnakej farby ako kabelka a ladiť k šatám. Samozrejme, topánky vyberajte tak, aby boli vhodné k tancu. Na výber máte množstvo druhov ozdôb, ktoré dotvárajú celkový dojem. Ide predovšetkým o rôzne spony do vlasov, čeleniek, náramky a náhrdelníky. V zásade sa držte pravidla, že menej je niekedy viac. S ich množstvom to nepreháňajte a farebne ich zlaďte s plesovými šatami.

Šperky

Šperky sú dôležitým doplnkom a jednoznačne patria na spoločenské udalosti. Výber šperkov vhodných na spoločenské podujatia je veľmi dôležitý. Staré známe „všetkého veľa škodí“ tu platí dvojnásobne. Šperky by mali byť jemným doplnkom osobnosti každej dámy. Odporúčame preto vyberať si rozumné množstvo šperkov.Pri výbere vhodných šperkov treba taktiež zvážiť charakter spoločenskej udalosti. Rozdiel je ak sa chystáte na party, oslavu narodenín, či premiéru filmu – volíme skôr decentnejšie šperky. Naopak, napríklad na módnu prehliadku vyberáme výraznejšie šperky.
Ďalším, nie menej dôležitým aspektom pri výbere šperkov do spoločnosti je charakter vašej osobnosti a samozrejme aj váš vek. Extravagantná dvadsaťročná slečna si môže dovoliť výrazné šperky veľkých tvarov, ktoré by na dáme po päťdesiatke vyzerali nevkusne.




Spodná bielizeň pod plesové šaty

K dotvoreniu potrebujete vhodne zvolenú bielizeň pod plesové šaty. Push-up podprsenky pre pre plnší dekolt, či bezšvové podprsenky, ktoré sa hodia pod priliehavé šaty. Obľúbené sú podprsenky „bardotky“.
Ak máte spoločenské šaty bez ramienok, hodia sa pod ne podprsenky s odopínateľnými ramienkami. Pri týchto modeloch je možné vybrať zapínanie podprsenky vpredu alebo vzadu. Pri podprsenke je dobrá značka aj zárukou kvality. Medzi kvalitné značky patria Róza, Gaia, Triola, Mat, Lupoline a ďalšie. K podprsenke je vhodné zvoliť kvalitné formujúce nohavičky.